|
|
Бульйон „Наша Ряба” з галушками a la solferino
нгридієнти: 1 курка „Наша Ряба”, 1 лимон, 225 г пшеничного
борошна, 1/2 ст. л. солі, 35 г вершкового масла, 2 яйця, 150 г вершків,
1 – 2 цибулини, 1 морквина, лавровий лист, зелень петрушки і кропу,
перець.

- Почищену і добре помиту тушку розрізати на великі шматочки і трошки
посолити. Покласти у відповідну каструлю і залити холодною водою (на 1
кг м'яса - 2 л води). Вкинути до каструлі почищену цибулину, морквину,
1 - 2 лаврових листки. Варити до готовності.
- М'ясо вийняти і використати за призначенням, а бульйон
процідити, зняти жир, посолити, заправити лимонним соком, чорним
перцем.
- У мисці змішати сіль і борошно. Зробити в центрі заглиблення
і додати розтоплене масло (залишити трохи для підсмажування), яйця і
вершки. Замісити м'яке, липке тісто.
- Розтопити ложку вершкового масла у сковороді з товстим дном.
Змочити у воді руки і формувати з тіста маленькі кульки розміром з
вишню. Одразу викладати зліплені кульки в сковороду, періодично
змочуючи руки. Обсмажувати до золотистого кольору впродовж 5 хв.,
перевертаючи за допомогою виделки чи ложки. З цієї кількості тіста має
вийти приблизно 60 маленьких кульок.
- Обсушити кульки на паперових рушниках і покласти в супницю.
Влити бульйон і одразу подавати, притрусивши дрібно порізаною зеленню
петрушки, кропу.
|
Категорія: Мои статьи | Додав: ryabavolyn (09.03.2009)
|
Переглядів: 1036
| Рейтинг: 0.0/0 |
|
|
|
Статистика |
Онлайн всього: 1 Гостей: 1 Користувачів: 0 |
|