Інгредієнти:
8 стегенець, 1/2 ч. л. солі, 1 ст. л. солодкого червоного перцю, 2 цибулини, 4
зубчики часнику, 6 ст. л. оливкової олії, 1 лавровий лист, 2 стручки сухого
перцю чилі, 125 мл сухого червоного вина, 2 ст.л. сметани, 1 ст.л. виноградного
оцту (або замінити звичайним оцтом), 2 сушених білих гриба (якщо не знайдеться
- можна використовувати інші гриби), 1 ст. л. меду, декілька крапель соєвого
соусу, щіпка кайенського перцю (майже те ж саме, що і чилі), 30
грама смаженого арахісу.
1. Стегенця надрізати в декількох місцях,
натерти сіллю, червоним перцем і дати 15 хвилин постояти. Нарізувати дрібно лук
і розтерти часник.
2. Розігріти оливкове масло і обсмажити
стегенця. Потім вийняти їх з сотейника і на тому ж маслі підрум'янити лук і
часник. Покласти до них стегенця, лавровий лист і сухі стручки чилі. Полити
червоним вином, сметаною і оцтом, додати сушені гриби і згасити під кришкою на
повільному вогні 20 хвилин.
3. Вийняти стегенця, зняти шкіру і відкласти
в тепле місце. Сік після гасіння процідити, зняти жир, додати мед і швидко
проварити, поки соус не придбає консистенцію крему. Приправити його соєвим
соусом, кайенським
перцем (цілком підійде чилі)
і, за бажанням, трохи виноградним оцтом.
4. Стегенця полити приготованим соусом і
посипати арахісом.