Понеділок, 07.07.2025, 22:12
"Наша Ряба"
Меню сайту
Форма входу
Категорії розділу
Мои статьи [11]
Пошук
Головна » Статті » Мои статьи

Курячі стегенця в кисло-солодкому соусі

Інгредієнти: 8 стегенець, 1/2 ч. л. солі, 1 ст. л. солодкого червоного перцю, 2 цибулини, 4 зубчики часнику, 6 ст. л. оливкової олії, 1 лавровий лист, 2 стручки сухого перцю чилі, 125 мл сухого червоного вина, 2 ст.л. сметани, 1 ст.л. виноградного оцту (або замінити звичайним оцтом), 2 сушених білих гриба (якщо не знайдеться - можна використовувати інші гриби), 1 ст. л. меду, декілька крапель соєвого соусу, щіпка кайенського перцю (майже те ж саме, що і чилі), 30 грама смаженого арахісу.

   1. Стегенця надрізати в декількох місцях, натерти сіллю, червоним перцем і дати 15 хвилин постояти. Нарізувати дрібно лук і розтерти часник.

   2. Розігріти оливкове масло і обсмажити стегенця. Потім вийняти їх з сотейника і на тому ж маслі підрум'янити лук і часник. Покласти до них стегенця, лавровий лист і сухі стручки чилі. Полити червоним вином, сметаною і оцтом, додати сушені гриби і згасити під кришкою на повільному вогні 20 хвилин.

   3. Вийняти стегенця, зняти шкіру і відкласти в тепле місце. Сік після гасіння процідити, зняти жир, додати мед і швидко проварити, поки соус не придбає консистенцію крему. Приправити його соєвим соусом, кайенським перцем (цілком підійде чилі) і, за бажанням, трохи виноградним оцтом.

   4. Стегенця полити приготованим соусом і посипати арахісом.


Категорія: Мои статьи | Додав: ryabavolyn (26.12.2008)
Переглядів: 1560 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Copyright MyCorp © 2025